U kunt bij ons terecht voor hersteltraining na een doorgemaakte COVID-19 besmetting. Wel hebben wij dan een verwijzing nodig van de huisarts of medisch specialist.

Doormiddel van scholing zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen die spelen bij het herstel van een COVID-19 besmetting. Hierdoor kunnen we u goed begeleiden tijdens en revalidatie traject na een doorgemaakte Corona besmetting.

De therapie richt zich op het bevorderen van de activiteiten in het dagelijkse leven, herstel van de  spierkracht en balans, uithoudingsvermogen en ontspanning. Indien hier een indicatie voor is, kan therapie zich ook richten op het bevorderen van de ademhaling. We hebben ruime ervaring in het begeleiden van mensen met luchtwegproblemen zoals bijvoorbeeld COPD.

Wij doen mee aan een landelijk onderzoek naar het effect van de hersteltraining onder leiding van het Radboud UMC.

U kunt hierbij ook op vrijwillige basis aan meedoen. Uw gegevens worden dan volkomen geanonimiseerd meegenomen in het onderzoek. Het doel is te bepalen of en hoeverre  de therapie een effect heeft in het herstel. Wilt u niet meedoen, dan is dat ook geen probleem; u kunt de herstel training gewoon volgen. De kosten worden vergoed vanuit het basispakket.

Indien nodig en van toepassing hebben wij korte lijnen met onze diëtiste, ergotherapeut en logopediste en andere disciplines binnen het centrum om u ook op andere vlakken de juiste zorg te kunnen bieden.

Welke  vorm van therapie gekozen wordt is afhankelijk van uw belastbaarheid, de ervaren beperkingen en uw hulpvraag. Samen stellen we doelen op die u met de hersteltraining wilt bereiken.

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u ons bereiken op tel.nr. 030-6379738, via het contactformulier of u kunt ons mailen op het adres: fysiotherapie@medischcentrumdorp.nl