De groep die de valpreventie cursus “In Balans” hebben gevolgd in het Najaar 2022 en begin 2023 heeft deze naar tevredenheid en succesvol afgerond.

Groep tijdens de balans dans op de laatste bijeenkomst

14 weken geleden zijn wij gestart met een enthousiaste groep van 19 personen. Na 1 afvaller hebben alle overige 18 deelnemers de cursus, fanatiek en met veel enthousiasme gevolgd. Deze cursus wordt jaarlijks gegeven vanuit de praktijken van de SteF (stichting fysiotherapeuten EMC). Dit zijn de praktijken die gevestigd zijn in de medische centra in houten. Dit maal is de cursus gegeven door Renske Hoeijen-Duim van medisch centrum Molenzoom en door Laura van Beek uit onze praktijk.

Balans, kracht en controle zijn de pijlers van het programma waardoor angst om te vallen, zekerheid tijdens lopen en met name valrisico afneemt. De deelnemers gaven aan tijdens de evaluatie zekerder te zijn van zich zelf, meer gevoel van controle te hebben en meer duidelijkheid te hebben hoe het vallen te voorkomen.
Deze doelen zijn bereikt doormiddel van 3 theoretische bijeenkomsten en 10 trainingen en 1 eindbijeenkomst met herhaling van de theorie. Ook zijn voeding, sport en “meedoen in de maatschappij” aan de orde gekomen doormiddel van gastpresentaties van Sportpunt Houten, Van Houten en Co en de diëtiste Marjon Verheij.

Wij willen de deelnemers bedanken voor hun eindeloze inzet en gezelligheid!

Op 15 september 2023 start de volgende groep. Deze cursus wordt gegeven door Jenny van Binsbergen van Medisch Centrum Hofspoor en door Fred Thomas van Medisch centrum Leebrug. De locatie, dag en tijd moeten wij nog nader bepalen.

Heeft u interesse om deel te nemen aan de volgende In Balans valpreventie cursus? Neem dan contact op met de praktijk of met een van de andere deelnemende praktijken. Wij zijn te bereiken op het telefoonnummer 030-6379738 of via email op fysiotherapie@medischcentrumdorp.nl