Op 9 December 2020 heeft onze handtherapeut Laura de cursus Constraind induced movement therapie afgerond.

Constraind induced movement therapie (CIMT) is een intensief oefentherapie-programma voor mensen met een verminderde arm- en handfunctie na hersenletsel. Dit kan zijn dat mensen na een herseninfarct of hersenbloeding een verminderde hand/armfunctie hebben of dat mensen die de arm niet goed meer inzetten bij een parese door zenuwletsel of na ander niet aangeboren hersenletsel (NAH). Ook is er uit onderzoek gebleken dat deze therapie kan helpen bij het verbeteren van de inzet van de aangedane hand bij patiënten met cerebrale parese.

Tijdens het oefenprogramma van de constraind induced movement therapie ligt de focus op het inzetten van de aangedane arm en dus om de “goede” niet te gebruiken. Hierbij leert men om de aangedane arm beter en meer in te gaan zetten tijdens het dagelijks functioneren.

Heb je een verminderde hand/arm functie maar ben je wel in staat om dingen zelfstandig vast te pakken met de aangedane hand en vraag je je af of deze therapie vorm voor jou geschikt is? Neem dan contact op met de praktijk doormiddel van het contactformulier of door ons te bellen op : 030-6379738