Voor mensen met klachten na een Covid-19 besmetting is er een speciale regeling met betrekking tot de vergoeding van de behandelingen fysiotherapie.
Wie besmet is geweest met Covid-19 kan langdurige klachten houden. Deze klachten lopen enorm uiteen van vermoeidheid, concentratieproblemen, verzuring in spieren enz. Al langere tijd is er een potje vanuit de regering waarop mensen, indien nodig, aanspraak kunnen maken voor vergoeding van zorgverleners.

Er is opnieuw geld vrij gemaakt voor begeleiding van mensen na een Covid-19 besmetting die klachten houden. Dit loopt nu door tot Januari 2024 en mogelijk wordt dit nogmaals verlengd naar 2025.

Niet iedereen kan aanspraak maken op deze zorg. Je moet bijvoorbeeld binnen 6 maanden na de besmetting starten bij de zorgverlener en de indicatie loopt in eerst instantie 6 maanden.

De andere voorwaarden kunt u hier lezen.

Heeft u vragen over covid-19 zorg of heeft u zelf klachten na een besmetting neem dan vooral contact op met ons via het contact formulier of door te bellen naar 030-6379738.