HUISARTSEN - MEDISCH CENTRUM DORP

Persoonlijke zorg – Moderne omgeving – Vertrouwde zorgzaamheid

 

 

CONTACT

Medisch Centrum Dorp
Prins Bernhardweg 69
3991 DE Houten
route >

Voor spoed kunt u in de avond, nacht en het weekend contact opnemen met de Spoedpost in Nieuwegein op:

telefoonnummer: 088-1309680

www.huisartsenspoedpost-nieuwegein.nl

De huisartsen zijn van
8.00-17.00 uur bereikbaar.

Voor spoed toets 1
Voor recept toets 2
Voor assistenten toets 3

 

van den Assem/van der Hoeven
Telefoon: 030 – 6342611

Deijns/de Goede/van der Hoeven
Telefoon: 030 – 6374660

Ebbing/Peucker/van den Dool
Telefoon: 030 – 6371261

Fax: 030 – 6341482

Mijn MCD: geeft u 24 uur per dag toegang tot ons beveiligde patiëntenportaal

E consult: per beveiligde mail vragen stellen aan uw huisarts

E afspraken: online afspraken met uw huisarts

Herhaalrecepten: aanvraag van herhaalrecepten

Labuitslagen: inzien

Thuisarts: voor betrouwbare medische informatie

* Voor mijnMCD moet u zich eenmalig aanmelden

NIEUWS

Griepvaccinatie 2020

LET OP: Er is dit jaar landelijk te veel vraag naar het griepvaccin. De praktijk kan momenteel niet meer vaccins nabestellen. Mogelijk dat er begin december een extra batch beschikbaar komt. Vandaar dat wij een reservelijst opstellen maar zonder garantie dat u ook...

Lees meer

Nieuw! Medicatie-uitgifte-automaat

Medicatie-uitgifte-automaat apotheek Medisch Centrum Dorp Uw medicatie ophalen wanneer het u zelf uitkomt! De automaat bevindt zich in de gevel, rechts naast de hoofdingang van het medisch centrum. Aanmelden voor deze service kan door een e-mail te sturen naar: ...

Lees meer

HUISARTSEN

Medisch Centrum Dorp

Huisartsenpraktijk van den Assem

H. van den Assem

H. van den Assem

Huisarts, BIG 79019728301

Huisarts sinds 1987. Werkzaam op Maandag/Woensdag/Donderdag
Samenwerkend met dokter van der Hoeven (werkzaam dinsdag en vrijdag)
Voormalig voorzitter Stichting Houtense Huisartsen, Stichting Zorg in Houten en LHV-Kring Midden Nederland.
Penningmeester Medisch Centrum Dorp

Mw. A.C. van der Hoeven-Gisolf

Mw. A.C. van der Hoeven-Gisolf

Huisarts, BIG 79060377101

Werkzaam bij Medisch Centrum Dorp sinds 2010. Aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag. Huisarts bij dokter van den Assem, dokter Deijns en dokter de Goede. 

Huisartsenpraktijk Ebbing Peucker

M.H.M. Ebbing

M.H.M. Ebbing

Huisarts, BIG 19020806701

Huisarts sinds 1988 en werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag. Specialisatie: chirurgische verrichtingen. Reizigersadviserend huisarts. Opleider sportartsen voor het UMC sinds 2012. Op vrijdag is dokter Ebbing werkzaam als voorzitter van de Stichting Houtense Huisartsen en de Stichting Zorg in Houten.

H.C. Peucker

H.C. Peucker

Huisarts, BIG 39045209301

Huisarts sinds 2000 en werkzaam op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Betrokken bij ontwikkelingen op het gebied van ICT & eHealth.
Mw. C.A.M. van den Dool-Markus

Mw. C.A.M. van den Dool-Markus

Huisarts, BIG 19044526801

Huisarts sinds 2000 en werkzaam in Houten in deze praktijk sinds 2002. Aanwezig op maandag, donderdag en vrijdag. Kaderhuisarts Ouderengeneeskunde.

Huisartsenpraktijk Deijns de Goede

V.A.J. Deijns

V.A.J. Deijns

Huisarts, BIG 19026159701

Huisarts sinds 1994. Aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag. Reizigersadviserend huisarts. ICT portefeuille-houder. Kleine chirurgische verrichtingen. Opleider van co-assistenten van het UMC Utrecht.
Mw. E.C. de Goede

Mw. E.C. de Goede

Huisarts, BIG 39021132701

Huisarts sinds 1994. Aanwezig op dinsdag en donderdag. Opleider van co-assistenten van het UMC Utrecht. Dokter de Goede is namens het bestuur van Zorg in Houten bestuurder van Duursaam Houten.

Mw. A.C. van der Hoeven-Gisolf

Mw. A.C. van der Hoeven-Gisolf

Huisarts, BIG 79060377101

 Werkzaam bij Medisch Centrum Dorp sinds 2010. Aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag. Huisarts bij dokter van den Assem, dokter Deijns en dokter de Goede.

Huisarts voor alle praktijken

Mw. R.A. Ossendrijver

Mw. R.A. Ossendrijver

Huisarts, BIG 89913490101

Sinds 2016 werkzaam als huisarts bij Medisch Centrum Dorp.  Op de woensdagochtend voor dr Ebbing en dr Peucker. Woensdag middag voor alle huisartsen.

Veelgestelde vragen

Een aantal vragen worden bij herhaling aan ons gesteld. Dat is niet erg.
Omdat de antwoorden op deze vragen voor meer mensen belangrijk en interessant kunnen zijn wordt een selectie van deze vragen hier weergegeven.

Moet ik naar de dokter?

Ga naar de website ‘moet ik naar de dokter’ en download de app

Heb ik griep?
Doe hier de grieptest
Heb ik een blaasontsteking?
Ga naar Thuisarts.nl en lees meer over blaasontsteking
Hoe vraag ik een recept aan?
Dit kan online via www.mijnMCD.com of spreek de receptenlijn telefonisch in (keuze 2 van het keuzemenu)
Is het druk in de praktijk?
Het is druk op de spreekuren van de huisartsen. Dit komt onder andere door de toename van de taken van de huisarts. Veel taken worden daarom ook verricht door de doktersassistent en door de praktijkondersteuner. Ondanks dat is de drukte (en daarmee de wachttijd voor een afspraak) soms toch langer dan je zou willen.

Privacyreglement van uw huisarts

 

Suggesties/ideeën

2 + 8 =

Heeft u een klacht?

Bij klachten kunt u ons daarop aanspreken. Dat hebben wij liever dan dat u er mee blijft rondlopen. Wij nemen uw klacht serieus en zullen er bij u op terugkomen. We proberen er ook lering uit te trekken hoe we in de toekomst kunnen voorkomen dat er dingen mis gaan. Download onderstaand klachtenformulier en mail deze naar: info@medischcentrumdorp.nl

Klachtenformulier

 

SPOED!

Bij levensbedreigende spoed: bel 112. Bij niet levensbedreigende spoedklachten of verwondingen bel uw eigen huisarts en toets 1 in het keuzemenu.                ’s Avonds en in het weekend kunt u bellen met de Huisartsenpost Houten op telefoonnummer 088-1309680.

AANMELDEN mijnMCD

Om gebruik te kunnen maken van onze online diensten dient u zich aan te melden bij mijnMCD, uw persoonlijke patiëntenportaal van Medisch Centrum Dorp. De beveiliging van dit portaal werkt middels DigID met SMS-code of de DigID app. Hebt u dit nog niet dan kunt u dit HIER regelen. MijnMCD is een individueel portaal en uw toegang kan niet worden gebruikt voor andere gezinsleden. Iedereen dient zich individueel aan te melden. Iedereen met een BurgerServiceNummer kan een DigID aanvragen. Kinderen dus ook. Meer informatie over het aanmelden vind u HIER.

MijnMCD biedt u:

 1. E-consult: veilig mailen met uw huisarts, rechtstreeks in uw dossier. U kunt hier ook bijlagen bijvoegen zoals bijvoorbeeld een foto.
 2. E-herhaalrecept: voor chronisch gebruikte medicatie, rechtstreeks vanuit uw dossier.
 3. E-afspraak: een afspraak maken op het spreekuur van uw huisarts.
 4. Labuitslagen: inzien van de uitslagen van bij SALTRO verricht bloedonderzoek.
 5. Inzage in uw eigen medisch dossier (gegevens zichtbaar vanaf 01-07-2020)
 6. Toestemming geven voor uitwisselen van informatie met de huisartsenpost en apotheek via het LSP

HUISBEZOEK
Uw huisarts doet ook huisbezoeken. U kunt daarvoor een afspraak maken via de doktersassistenten. Omdat huisbezoeken meer tijd kosten, vragen wij u bij voorkeur naar de praktijk te komen. De onderzoeks- en behandelmogelijkheden zijn daar ook veel beter. Mocht u niet weten wat te doen, overleg dan met de doktersassistent.

NIET VERSCHIJNEN OP AFSPRAAK

Helaas komt het steeds vaker voor dat mensen niet op hun afspraak bij de huisarts, doktersassistent of praktijkondersteuner komen. Kunt u toch niet op uw afspraak komen, wilt u deze dan zo spoedig mogelijk afzeggen. Uw afzegging levert een ander weer een afspraak op. Als u zonder opgaaf van reden niet verschijnt,  behouden wij ons het recht voor u hiervoor kosten in rekening te brengen. De kosten voor dit niet-verschenen-tarief bedragen 25 euro. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet. Heeft u een e-consult gemaakt dan kunt u via mijnMCD uw afspraak wijzigen of annuleren. Als u telefonisch een afspraak hebt gemaakt, dan verzoeken wij u om telefonisch contact met de praktijk op te nemen om uw afspraak te wijzigen of annuleren.

TRIAGE DOOR DOKTERSASSISTENTEN
Als u belt om een afspraak te maken, zal de doktersassistent u een aantal vragen stellen. Deze vragen gaan over de reden van uw bezoek en de aard van uw klachten. De assistente stelt deze vragen om in te schatten op welke termijn ze uw afspraak in kan plannen, bij welke hulpverlener en hoeveel tijd er voor nodig is. Dit noemen we triage. Soms kan de assistente zelf uw vraag beantwoorden en geeft zij u advies. Deze adviezen worden genoteerd in uw dossier en achteraf altijd door de huisarts beoordeeld.

AANMELDEN mijnMCD

Om gebruik te kunnen maken van onze online diensten dient u zich aan te melden bij mijnMCD, uw persoonlijke patiëntenportaal van Medisch Centrum Dorp. De beveiliging van dit portaal werkt middels DigiD met SMS-code. Hebt u dit nog niet dan kunt u dit HIER regelen. MijnMCD is een individueel portaal en uw toegang kan niet worden gebruikt voor andere gezinsleden. Iedereen dient zich individueel aan te melden. Meer informatie over het aanmelden vind u HIER. MijnMCD biedt u:

 

 1. E-consult: veilig mailen met uw huisarts, rechtstreeks in uw dossier.
 2. E-herhaalrecept: voor chronisch gebruikte medicatie, rechtstreeks vanuit uw dossier.
 3. E-afspraak: een afspraak maken op het spreekuur van uw huisarts
 4. Labuitslagen: inzien van de uitslagen van bij SALTRO verricht bloedonderzoek
 5. Inzage in uw eigen medisch dossier (gegevens zichtbaar vanaf 01-07-2020)
 6. Toestemming geven voor uitwisselen van informatie met de huisartsenpost en apotheek via het LSP

ETIKET MEDICIJNDOOSJE INLEVEREN

Vanwege de huidige Corona maatregelen is het momenteel helaas niet meer mogelijk om uw medicijndoosje aan de balie in te leveren. We vragen u om uw recepten telefonisch (keuze 2 in het keuzemenu) door te geven of via www.mijnMCD.com 

MEDICIJN OPHALEN

2 dagen nadat u uw medicatie hebt aangevraagd, liggen deze klaar bij uw apotheek.