In het hele land wordt de roep van huisartsen luider: de patiëntgerichte en bewezen effectieve huisartsenzorg komt in de knel. Daarom vragen 9 vertegenwoordigers van de huisartsen in Nederland aan de politiek om de huisartsen te steunen, zodat de huisartsenzorg toegankelijk blijft voor alle Nederlanders en het een aantrekkelijke sector blijft om in te werken.

Waarvoor vragen we steun?

Laat huisartsen doen waar ze goed in zijn
Huisartsen hebben vastgesteld wat ze wel en wat ze niet kunnen doen binnen hun mogelijkheden en competenties. Steun de huisarts in het goed kunnen uitvoeren van deze kerntaken en belast ze niet met zorgtaken en verantwoordelijkheden die elders thuishoren. Patiënten hebben recht op de juiste zorg op de juiste plek.

Geef huisartsen de oplossingen in handen
Voor de belangrijkste knelpunten in de huisartsenzorg hebben huisartsenorganisaties, overheid, zorgverzekeraars en patiëntvertegenwoordigers heldere afspraken gemaakt in het Hoofdlijnenakkoord Huisartsenzorg. Help ons met de snelle realisatie van de afgesproken oplossingen, zodat we de urgente knelpunten in de huisartsenzorg het hoofd kunnen bieden.

Waarom vragen we steun?

De dokter ligt wakker van:

  • Werklast belemmert zorg voor (kwetsbare) patiënten
  • Tekort aan huisartsen & ondersteunend personeel
  • 24/7 continuïteit van huisartsenzorg staat onder druk
  • Uitblijven van investeringen in Organisatie & Infrastructuur (O&I)


Lees de volledige hartenkreet.