Dat sommige patiënten in coronatijd minder begrip kunnen opbrengen voor zorgverleners was tijdens de tweede golf al merkbaar. Maar inmiddels is de sfeer verder verslechterd: huisartsen zijn steeds vaker het mikpunt van agressie, ziet de Landelijke Huisartsen Vereniging.

‘Volstrekt onacceptabel’

“Heel intimiderend”, zegt de woordvoerder van de LHV. “We hebben geen harde cijfers over agressie-incidenten, maar duidelijk is dat lontjes korter zijn geworden, ook als het om de zorg gaat. En binnen die zorg is de huisartsenpraktijk het meest laagdrempelige punt waar sommigen dat kennelijk botvieren.”

Volstrekt onacceptabel, zegt de woordvoerder. “Een gemiddelde huisarts werkt momenteel zo’n elf tot twaalf uur per dag om de huisartsenzorg in de lucht te houden en zou niet het risico moeten lopen om dit over zich heen te krijgen.”

Lees hier het volledige bericht van de NOS