WAT BIEDEN WIJ

FYSIOTHERAPIE

De fysiotherapeut behandelt alle voorkomende klachten van het houdings-en-bewegingsapparaat. Er is een directe toegankelijkheid voor de fysiotherapie. Er is dan een korte screening om te bepalen of u bij ons op de goede plek bent. U kunt ook door een specialist, huisarts of tandarts verwezen worden. Fysiotherapie bestaat o.a. uit advisering, behandeling, (revalidatie)training en preventie. Wij proberen bij de eerste afspraak een intake, onderzoek, bespreking behandelplan en eerste behandeling in te plannen.

MANUELE THERAPIE

Een manueel therapeut is een gespecialiseerd fysiotherapeut die een aanvullende opleiding manuele therapie heeft gevolgd. De manueel therapeut heeft zich verder gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten van m.n. de gewrichten (vooral de wervelkolom) en kan door middel van specifieke technieken stoornissen in gewrichten onderzoeken en behandelen door middel van manipulaties en of specifieke mobilisaties. De manueel therapeuten in ons team zijn Jacques Koole, Jos Boersema en Lisa Bröckl.

HANDTHERAPIE

De handtherapie wordt gegeven door een fysiotherapeut die een vervolgopleiding heeft gehad om hand en onderarmklachten zo optimaal mogelijk te kunnen behandelen. Handen zitten zeer fijn en ingewikkeld in elkaar. Alle onderdelen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Daarmee is de hand ook heel erg kwetsbaar. Bij een letsel of aandoening kan het gebruik van de hand al snel verstoord raken. Handtherapeuten zijn uitstekend op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Handtherapeuten werken nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medisch specialisten. De therapie kan bestaan uit oefeningen, lokale behandeling en eventueel wordt er indien van toepassing een spalk aangemeten. Onze handtherapeut is Laura van Beek.

DRY NEEDLING

Dry needling is een behandelmethode die al jaren wordt toegepast binnen de reguliere fysiotherapie. Dry needling gebruikt één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikt. Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren: zgn. ‘triggerpoints’. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden de ‘triggerpoints’ in de spier(en) ontspannen en pijn en functie verbeterd. Dry needling wordt in de praktijk toegepast door Jacques Koole en Graciëlla Woutersen.

McKenzie THERAPIE

McKenzie MDT is de afkorting van Mechanical Diagnosis and Treatment. Het is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren. McKenzie MDT is een duidelijk afgebakend behandelsysteem dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. Laura van Beek is onze McKenzie therapeut.

ECHOGRAFIE

Door echografie is een betere diagnostiek mogelijk waardoor een efficiëntere behandeling ingezet kan worden. Binnen de praktijk is Jacques Koole de echografist. Laura van Beek maakt de echo’s van de handen.

SPORTREVALIDATIE

Kunt u door klachten uw sport niet goed beoefenen ? wij helpen u de oorzaak op te zoeken, behandelen en adviseren u. Samen met u gaan we aan de slag  zodat u zo snel mogelijk uw sport weer volledig kunt hervatten . Natuurlijk is ook preventie een belangrijk aspect

COPD

We zijn aangesloten bij het COPD netwerk.

Wat is COPD? COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease oftewel vernauwing van de luchtwegen, met name bij de uitademing. Mensen met COPD zijn vaak kortademig bij inspanning en of in rust . Ze zijn sneller vermoeid dan anderen en kunnen minder door hun longaandoening. Vaak is er sprake van hoesten en opgeven van slijm. Genezen gaat niet maar behandeling richt zich op het controleren van de symptomen en het voorkomen van longinfecties, die verdere schade aan het longweefsel geven en de longfunctie verder verslechteren. Tevens proberen we door training de inspanningstolerantie te verhogen. De belangrijkste therapie is echter stoppen met roken.

HARTREVALIDATIE

Lid van de vereniging voor Hart Vaat en Longfysiotherapie.

AANDACHTSGEBIEDEN

We hebben veel expertise in het behandelen van KANS (klachten aan arm nek en schouderklachten), heupklachten, knieklachten, enkelklachten, wervelkolom-en-bekken gerelateerde klachten, hoofdpijn en postoperatieve revalidatie. Binnen onze praktijk hebben we ieder onze aandachtsgebieden en specialisaties. Hiermee proberen we rekening te houden wanneer we u inplannen voor een behandeling. Natuurlijk kunt u altijd ook zelf bepalen door wie u behandeld wilt worden

MEDISCHE FITNESS

Medische fitness is voor een ieder die onder verantwoorde begeleiding wil werken aan een verbetering van zijn of haar fitheid, belastbaarheid en gezondheid. Vooral mensen met chronische pijnklachten kunnen hiermee winst behalen in hun functioneren. Informeer naar de mogelijkheden bij een van de medewerkers of neem contact op via het contactformulier. Wij bellen u dan op. Medische fitness wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wij proberen de kosten hiervan zo laag als mogelijk te houden.

Tarieven medische fitness 2017.
Kwartaal 1x per week € 97,00
Kwartaal 2x per week €175,00
Half jaar 1x per week €180,00
Half jaar 2x per week €340,00
Jaar 1x per week €340,00
Jaar 2x per week €600,00